Budowa budynku produkcyjnego wraz z infrastrukturą dla potrzeb produkcji innowacyjnego peletu dla grilli hybrydowych”, na terenie zakładu produkcyjnego obejmującym w miejscowości Kaszewiec gm. Różan.
Powierzchnia zabudowy (projektowany budynek) ………………………….. 2170,00 m2
Powierzchnia utwardzeń (projektowane)………………… ………….. 2500,00 m2
Charakterystyczne parametry obiektu
- powierzchnia zabudowy – 2170,00 m2,
- powierzchnia użytkowa
· strefa przygotowania surowca A – 618,00m2
· strefa produkcyjna B – 715,00m2
· strefa magazynowa C – 770,00m2
- wysokość
· strefa przygotowania surowca A – 5,70m
· strefa produkcyjna/magazynowa B/C – 10,71m
- kubatura
· strefa przygotowania surowca A– 3387,00m3
· strefa produkcyjna B– 7018,00m3
· strefa magazynowa C– 7309,00m2
- długość 73,17m
- szerokość 46,93m
- liczba kondygnacji 1
Układ przestrzenny oraz forma architektoniczna obiektu
Budynek jednokondygnacyjny nie podpiwniczony z dachem dwuspadowym. Budynek składający się z dwóch brył
– A1 strefa przygotowania surowca wiata dwuspadowa
– B1- C1 strefa produkcyjna – strefa magazynowa
Wiata A1 konstrukcja ramowa jednoprzęsłowa
Hala B1- C1 konstrukcja ramowa dwuprzęsłowa
Hala produkcyjna ciepła poszycie ścian z płyty warstwowej gr 10 cm z rdzeniem z płyty pir, poszycie dachu w płyty warstwowej gr 12 cm z rdzeniem pir.
Ściana oddzielająca część magazynowa od produkcyjnej murowana z pustaka silikatowego – ściana ppoż. Hala magazynowa zimna poszycie ścian i dachu z blachy trapezowej. Kolor ścian RAL 9006










