Budowa budynku produkcyjnego – Kaszewiec

Budowa budynku produkcyjnego wraz z infrastrukturą dla potrzeb produkcji innowacyjnego peletu dla grilli hybrydowych”, na terenie zakładu produkcyjnego obejmującym w miejscowości Kaszewiec gm. Różan.

Powierzchnia zabudowy (projektowany budynek)  ………………………….. 2170,00 m2       

Powierzchnia utwardzeń (projektowane)…………………  …………..      2500,00 m2      

Charakterystyczne parametry obiektu 

  • powierzchnia zabudowy – 2170,00 m2,
  • powierzchnia użytkowa

·        strefa przygotowania surowca   A – 618,00m2  

·        strefa produkcyjna                       B – 715,00m2  

·        strefa magazynowa                      C – 770,00m2  

  • wysokość 

·        strefa przygotowania surowca         A –   5,70m

·        strefa produkcyjna/magazynowa B/C – 10,71m

  • kubatura                            

·        strefa przygotowania surowca   A– 3387,00m3

·        strefa produkcyjna                     B– 7018,00m3  

·        strefa magazynowa                   C– 7309,00m2  

  • długość                                     73,17m
  • szerokość                                  46,93m
  • liczba kondygnacji                              1

Układ przestrzenny oraz forma architektoniczna obiektu 

Budynek jednokondygnacyjny nie podpiwniczony z dachem dwuspadowym. Budynek składający się z dwóch brył

– Astrefa przygotowania surowca wiata dwuspadowa 

 – B1- C1 strefa produkcyjna – strefa magazynowa

Wiata A1 konstrukcja ramowa jednoprzęsłowa

Hala B1- Ckonstrukcja ramowa dwuprzęsłowa

Hala produkcyjna ciepła poszycie ścian z płyty warstwowej gr 10 cm z rdzeniem z płyty pir, poszycie dachu w płyty warstwowej gr 12 cm z rdzeniem pir.

Ściana oddzielająca część magazynowa od produkcyjnej murowana z pustaka silikatowego – ściana ppoż. Hala magazynowa zimna poszycie ścian i dachu z blachy trapezowej. Kolor ścian RAL 9006